Vill du bli golvläggare?

Det finns olika sätt att bli golvläggare. Om du vill utbilda dig kan du ta kurser eller gå en yrkesutbildning. det finns även möjlighet att läsa på högskola eller universitet. För att arbeta som golvläggare behöver man ha goda fysiska kunskaper och vara noggrann och skicklig. Man måste även kunna tänka logiskt och planera sina arbetsuppgifter. Det är även viktigt att man kan samarbeta med andra och ha ett bra arbetsklimat. Jag själv arbetar på en firma i Haninge och jag trivs med mitt jobb.

Det är många möten med olika människor varje dag och det tycker jag om. Arbetstiderna är också bra. Jag jobbar 8-16.30 med en timmes lunchpaus. Det finns möjlighet för flexibla arbetstider och det är en stor fördel. Man kan också jobba extra på kvällar och helger, om man vill och har tid. Golvläggning är ett roligt och intressant yrke och jag rekommenderar det till alla som vill ha ett bra jobb med bra lön. Det är många kunder som vill ha hjälp att välja golv, och det är kul att kunna hjälpa dem och ge råd. Jag har alltid varit bra på att lyssna och förstå andras behov. Om du vill bli golvläggare, så ta chansen! Det är ett fantastiskt yrke som jag aldrig tröttnar på.

Kommentar från Julia: Kan även tjejer bli golvläggare?

Ja, det finns inget som hindrar tjejer från att bli golvläggare. Det är ett yrke som passar både män och kvinnor. Golvläggning är ett roligt och intressant yrke, och det är alltid kul att hjälpa kunderna att välja rätt golv. Jag har alltid varit bra på att lyssna och förstå andras behov, och det är en av de egenskaperna som behövs i detta jobb. Tjejer ska definitivt satsa på detta jobb, ni kommer inte att ångra er, så sök in en utbildning nu!