Hur går betonghåltagning till?

Nämen god förmiddag! Jag heter Emma och jobbar som betongborrare för ett av Sveriges största borrföretag i Örebro. Idag ska jag berätta lite om hur en vanlig dag på jobbet ser ut för mig, och det ska vi göra genom att titta närmare på hur håltagning i betong går till.

Så, dags att sätta igång! Innan vi borrar i betongen måste vi först och främst se till att vi har rätt verktyg för betonghåltagning. Vi använder oss av borrmaskiner som är anpassade för just betong, och vi har olika borr för olika stora hål. När vi väljer borr måste vi tänka på hur stort hålet ska bli, och vilken typ av betong det är.

När alla verktyg är på plats så kan vi börja borra i betongen. Det gör vi genom att placera borrmaskinen mot den yta vi ska borra i, och sedan startar vi maskinen. Maskinen borrar sig sedan in i betongen, och vi ser till att hålet blir jämnt och fint. När vi är klara med borrhålet torkar vi av det från eventuell spillbetong, och sedan är det bara att göra rent verktygen innan vi packar upp igen.

Tack för mig! Jag hoppas att ni har fått lite mer insikt i hur betonghåltagning fungerar, och kanske har ni redan sett att det är en ganska enkel process. Vi på borrföretaget jobbar dock alltid med säkerhet i fokus, och vi tar alltid hänsyn till den omgivande miljön när vi arbetar. Så det är inte alltid så enkelt som det ser ut!

Ha en fin dag!

Emma

PS: Glömde ju att säga att det tar ett tag att lära sig jobbet. Du måste ha tålamod och vara beredd på att lära dig nya saker hela tiden. När man väl har lärt sig jobbet så är det en mycket givande och rolig process! 🙂